عامل ایجاد سرطان معده، میکروب هلیکوباکترپیلوری و مصرف غذاهای با نیتریت بالا به اشکال مختلف اعم از مایع یا جامد است.

هلیکوباکترپیلوری، نوعی باکتری با قدرت سازگاری بسیار بالاست که می‌تواند در معده زنده بماند و رشد کند. این باکتری سبب اختلالات گوارشی متعدد، عفونت، زخم و التهاب معده انسان می‌شود و از فرد مبتلا به دیگران قابل انتقال است.

میکروب هلیکوباکترپیلوری ارتباط نزدیکی با بهداشت مواد غذایی دارد، بنابراین لازم است غذاهایی که بیرون از یخچال نگه داشته می‌شوند استفاده نشوند. به این ترتیب با رعایت موارد بهداشتی میزان موارد آلودگی به به این باکتری کاهش می‌یابد.

نیتریت موجود در مواد غذایی در بروز سرطان معده موثر است. نیتریت یکی از مواد نگهدارنده است که در تهیه بسیاری از فست‌فود‌ها مثل سوسیس و کالباس استفاده می‌شود.