کمبود ویتامین D معمولاً قابل رویت نیست. علائم ظریف هستند و ممکن است در طول سال یا چند دهه پیشرفت نماید.
بزرگسالانی
که دچار کمبود ویتامین D هستند ممکن است ضعف عضلانی، از دست دادن استخوان و
افزایش خطر شکستگی را تجربه کنند. در کودکان، ممکن است سبب تاخیر رشد و
نرمی استخوان (ریکتز) شود.
همچنین، کمبود ویتامین D ممکن است نقشی در کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر سرطان بازی کند.
متاسفانه، تعداد بسیار کمی از غذاها حاوی مقادیر قابل توجهی از این ویتامین هستند.
بهترین منابع غذایی ویتامین D عبارتند از:
روغن کبد ماهی: یک قاشق غذاخوری تنها شامل 227 درصد از RDI است.
ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، خال مخالی، ساردین یا قزل آلا: مقدار کوچک، مصرف 3 اونس ماهی قزل آلا پخته شده (85 گرم) شامل 75٪ از RDI است.
زرده تخم مرغ: یک زرده تخم مرغ بزرگ حاوی 7 درصد از RDI است.
افرادی
که واقعاً کمبود ویتامین D دارند ممکن است بخواهند یک مکمل مصرف و یا قرار
گرفتن در معرض نور خورشید را افزایش دهند به دست آوردن مقدار کافی ویتامین
D از طریق رژیم غذایی به تنهایی بسیار سخت است.